با سامانه ویزای الکترونیک ایران آشنا شید

دانلود پایان نامه

چند سالیه که با هدف کاهش اتلاف زمان و هزینه خواهندگان ویزا و سفارتخانه ها، سامانه های آنلاین به وسیله دولت ها راه اندازی شده ان و حالا خوبیش اینه این سیستم در ایران هم فعاله.

سری مقاله های راهنمای ویزا و پاسپورت

  • چیجوری پاسپورت بگیریم؟
  • چیجوری پاسپورت رو تمدید کنیم؟
  • راهنمای کامل ویزا
  • شهروندان ایرونی به کدوم کشورها می تونن بدون ویزا سفر کنن؟

در سال های گذشته کشورای جور واجور واسه پیشگیری از ازدحام خواهندگان ویزا در سفارت خونه ها و اتلاف وقت، سامانه های ویزای الکترونیک رو راه اندازی کرده ان. با به کار گیری این سامانه ها خواهندگان ویزا می تونن خیلی راحت مراحل ابتدایی مثل ثبت نام و بارگذاری مدارک رو به صورت آنلاین و خیلی راحت بکنن؛ و فقط در صورت نیاز به انجام مصاحبه و تحویل پاسپورت به محل سفارت مراجعه کنن.

در سال های گذشته سامانه ویزای الکترونیکی ایران به وسیله وزارت امور خارجه واسه ارسال ویزا به شهروندان خارجی راه اندازی شده. یعنی، کلیه اتباع خارجی که قصد سفر به ایران رو دارن، باید به این سامانه مراجعه کرده و با در نظر گرفتن هدف سفر درخواست خود رو ارائه کنن.

شکل های جور واجور ویزای ایران

ویزاهای غیرمهاجرتی ایران طبق هدف سفر به گروه های پایین تقسیم می شن:

ویزای نوع A (ورود)

این نوع ویزا واسه اون دسته از شهروندان خارجی صادر می شه که دارای دعوتنامه از وزارتخانه ها، سازمان ها، نهادها و شرکت های دولتی و خصوصی معتبر که به خاطر گفتگو، عقد قرارداد، گفتگو جهت سرمایه گذاری، راه اندازی دستگاه های خریداری شده و… قصد سفر به ایران رو دارن.

  • خواهندگان ویزای نوع A: اعضای هیئت علمی، فرهنگی و محققین، رانندگان حامل کالا یا مسافر، اعضای هیئتای رسمی، سیاسی، اقتصادی، هنری، تیم های ورزشی، و سازمان های بین المللی و تخصصی، کارشناسان و تجار شناخته شده، کارکنان سازمان ملل و بخش های وابسته، الحاق اعضا خونواده خارجیان ساکن ایران
  • مدارک لازم: دعوت نامه معتبر، کامل کردن فرم درخواست و مصاحبه احتمالی در مقر نمایندگی

سامانه ویزای الکترونیک ایران

ویزای نوع B (توریستی)

ویزای توریستی ایران واسه اون دسته از اتباع خارجی صادر می شه که با هدف گردشگری قصد سفر به ایران رو دارن.

  • خواهندگان ویزای نوع B: گردشگران
  • مدارک لازم: کامل کردن فرم درخواست روادید، مصاحبه احتمالی در نمایندگی

سامانه ویزای الکترونیک ایران

ویزای نوع C (زیارتی)

این ویزا واسه اون دسته از  مسلمونا خارجی صادر می شه که به قصد زیارت اماکن مقدسه وارد ایران می شن.

  • خواهندگان ویزای نوع C: جهانگردان مسلمون
  • مدارک لازم: کامل کردن فرم درخواست روادید، مصاحبه احتمالی در نمایندگی

ویزای نوع D (سیاسی) و ویزای نوع S (خدمت)

  • خواهندگان ویزاهای D و S: این ویزاها واسه ماموران موقت نمایندگی های سیاسی، کنسولی، و دفاتر سازمان های بین المللی ساکن ایران، میهمانان موقت ماموران مثل دیپلمات های خارجی ساکن و ماموران ثابت اعزامی، دارندگان گذرنامه سیاسی و خدمت به شکل هیات، برگزاری اجلاس، کارآموزی، اجرای برنامه فرهنگی و آموزشی و…، دارندگان گذرنامه سیاسی و خدمت که به خاطر جهانگردی یا زیارتی قصد سفر به ایران رو دارن، صادر می شن.
  • مدارک لازم: گذرنامه سیاسی یا خدمت، کامل کردن فرم درخواست روادید

سامانه ویزای الکترونیک ایران

ویزای نوع E (تحصیلی)

این نوع ویزا واسه دانشجویان یا طلاب علوم دینی صادر می شه که قصد تحصیل در ایران رو دارن.

  • خواهندگان ویزای نوع E: علم آموزان، دانشجویان و محققان
  • مدارک لازم: دریافت پذیرش تحصیلی از وزارت علوم، آموزش و پرورش یا مراکز علمی مورد تایید، کامل کردن فرم درخواست روادید

ویزای نوع F (ویزای کار)

ویزا با حق کار مختص اون دسته از اتباع خارجیه که قصد اشتغال در ایران رو دارن.

  • خواهندگان ویزای نوع F: کارگران، کارشناسان صنعتی، پزشکی، مهندسان و…
  • مدارک لازم: دریافت پذیرش کار از کارفرمای شاغل در ایران که به تایید وزارت کار رسیده باشه، کامل کردن فرم درخواست روادید

سامانه ویزای الکترونیک ایران

ویزای نوع G (عبور/ترانزیت)

این نوع ویزا واسه اون دسته از اتباع خارجی صادر می شه که قصد مسافرت به کشور سوم از راه خاک ایران رو دارن.

  • خواهندگان ویزای نوع G: رانندگان، جهانگردان، تجار
  • مدارک لازم: ارائه روادیدی کشور مقصد، کامل کردن فرم درخواست روادید

سامانه ویزای الکترونیک ایران

ویزای نوع H (مطبوعاتی)

کلیه اصحاب رسانه های خارجی مثل دیداری، شنیداری، نوشته شده، و دیجیتالی و جفت و جور کنندگان، سازندگان و دست اندرکاران هر نوع گزارش، فیلم و… که به خاطر انجام امور حرفه ای راهی ایران هستن، باید قبل از سفر به ایران ویزای مطبوعاتی اخذ کنن.

این مطلب مشابه را هم بخوانید :   با ساندویچ‌های محبوب آمریکا آشنا شید

  • خواهندگان ویزای نوع H: خبرنگار، جفت و جور کنندگان، تصویربردار
  • مدارک لازم: کامل کردن فرم مخصوص دریافت روادید خبرنگاری، دریافت مجوز مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای

ویزای نوع I (سرمایه گذاری)

این ویزا مختص اون دسته از اتباع خارجیه که با به کار گیری سرمایه با اصل خارجی مجوز سرمایه گذاری اونا به تائید سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران رسیده باشه.

  • متقاصیان ویزای نوع I: تجار و سرمایه گذاران
  • مدارک لازم: تائیدیه سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران، کامل کردن فرم درخواست روادید

ویزای نوع M (خونواده)

به خاطر بر طرف کردن مشکلات بانوان ایرونی که برابر قانون جمهوری اسلامی ایران با مردان خارجی ثبت ازدواج کرده ان و ارائه تسهیلات بیشتر به همسر و فرزندان مشترک خارجی اونا، با رعایت شرایط، امکان دریافت روادید خونواده واسه این گروه جفت و جور شده.

  • متقاصیان ویزای نوع M: همسر و فرزندان آدمایی که تابعیت ایرونی دارن
  • مدارک لازم: ارائه اجازه قانونی پدر واسه فرزندان، کامل کردن فرم درخواست روادید

سامانه ویزای الکترونیک ایران

ویزای نوع T (درمانی)

این ویزا واسه اون دسته از اتباع خارجی صادر می شه که به قصد درمون در یکی از مراکز درمانی معتبر داخل کشور پذیرش دریافت کرده باشن.

  • خواهندگان ویزای نوع T: بیماران جسمی
  • مدارک لازم: پذیرش درمانی از مراکز درمانی معتبر، کامل کردن فرم درخواست روادید

نوع درخواست

درخواست های ثبت شده به صورت الکترونیکی از راه اینترنت واسه بخش کنسولی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران فرستاده میشه. کارشناس مربوطه اطلاعات مربوطه رو بررسی کرده و در صورت نیاز درخواست مصاحبه حضوری می کنه. بعد طبق اطلاعات موجود درباره امکان ارائه روادید تصمیم گیری می شه.

سامانه ویزای الکترونیک ایران

درخواست فردی

خواهندگان سفر به ایران می تونن به صورت تکی هم واسه دریافت ویزا دست به کار شن.

شرکت های خصوصی

شرکت های معتبر خصوصی و دولتی که قصد دعوت از کارشناسان یا تجار خارجی واسه حضور در ایران رو دارن، می تونن به عنوان میزبان پروسه درخواست ویزا رو بکنن.

آژانس های مسافرتی

آژانس های مسافرتی و گردشگری معتبر می تونن واسه مسافران خود درخواست ویزا کنن.

سازمان هاو نهادهای دولتی

سازمان ها و نهادهای دولتی که قصد میزبانی افراد خارجی رو دارن، می تونن پروسه درخواست ویزا رو واسه مهمانان خود بکنن.

مراحل ثبت درخواست ویزا

۱. ثبت الکترونیکی درخواست ویزا؛ ثبت الکترونیکی درخواست ویزا اولین مرحله از پروسه دریافت ویزاه که باید به دقت انجام شه. 

نکته در صورت نبود تکمیل پروسه تائید پست الکترونیکی در بیشترین حد سه روز پس از ثبت درخواست، به معنی انصراف از درخواست تلقی شده و درخواست تقاضا کننده از سامانه حذف می شه. 

۲. مراجعه حضوری؛ بعضی از درخواست کنندگان واسه دریافت ویزا باید تو یه جلسه مصاحبه حضوری شرکت کنن، اگر یه سری های دیگه لیاقت دریافت ویزا رو بدون حضور در جلسه مصاحبه دارن.

۳. پیگیری درخواست؛ خواهندگان واسه آگاهی از وضعیت درخواست خود می تونن به صفحه  بررسی وضعیت درخواست ویزا مراجعه کنن.

سامانه ویزای الکترونیک ایران

تایم ارسال ویزا

پروسه بررسی درخواست ویزا بیشترین حد ۱۰ روز کاری طول می کشد. در صورت نبود تغییر در وضعیت درخواست تقاضا کننده جهت دریافت ویزا می تونه به نزدیک ترین نمایندگی جمهوری اسلامی ایران مراجعه کنه. در صورت تغییر در وضعیت درخواست هم ایمیلی شامل اطلاعات مربوط به وضعیت درخواست به نشانی پست الکترونیکی تقاضا کننده ارسال می شه.

لیست مدارک لازم واسه کامل کردن فرم درخواست

واسه تکمیل و ثبت درخواست الکترونیکی روادید مدارک پایین لازمه؛

  • گذرنامه
  • برنامه سفر
  • رزومه علمی، کاری یا حرفه ای
  • اسکن عکس پرسنلی برابر با  مشخصات اعلام شده
  • اسکن صفحه اول گذرنامه برابر با مشخصات اعلام شده
  • اطلاعات دیگه (بعضی از درخواست کنندگان طبق نوع روادید درخواستی لازمه مدارک دیگری رو جهت تکمیل درخواست جفت و جور کنه.)

سامانه ویزای الکترونیک ایران

ویزای فرودگاهی

اتباع کشورهایی که از امکان دریافت ویزای فرودگاهی ایران برخوردارن، می تونن ویزای خود رو از راه فرودگاه های بین المللی ایران دریافت کنن. اینطوری که تقاضا کننده باید فرم الکترونیکی درخواست ویزا رو (دست کم دو روز قبل از سفر) از راه سامانه ویزا الکترونیکی تکمیل و برگه تایید ثبت نام رو چاپ کنه. در مرحله بعد لازمه تا این برگه رو به گیشه ویزا در فرودگاه ارائه کرده و هزینه های مربوط به روادید رو با ارز یورو در فرودگاه به گیشه بانک پرداخت کنه.

دیدگاهتان را بنویسید