ی دارند، اختلالات گفتاری گفته میشود .اختلالات گفتاری به 4 دسته تقسیم میکنیم. اختلالات تولیدی ـ اختلالات روانی گفتار یا گفتار سلیس، اختلالات صوتی واختلالات تأخیر در یادگیری گفتار : اختلالات تولیدی به اشکالات زبانی گفته میشود که در تولید آواهای زبان بوجود می آید. آوای مربوطه را طوری تلفظ میکند که به هیچ یک از آواهای زبان فارسی شباهتی نداشته باشد. اختلالات روانی گفتار یا گفتار سلیس : گفتار سلیس گفتاری است که ریتم، سرعت، آهنگ آن روان و طبیعی باشد.
هر نوع اختلال دراین 3 ویژگی باعث پدید آمدن اختلالات روانی گفتار خواهد شد که دو دسته اند، تندگویی لکنت زبان، اختلالات صوتی : اختلال در ویژگیهای شدت ،طنین، سرعت، دامنه صوت، کیفیت، انواع اختلالات صوتی را موجب میشود که در برخی موارد مشکلاتی برای تعامل صحیح فعالیتهای یاددهی و یادگیری بین معلم و دانشآموز بوجود می آید. اختلالات تأخیر در یادگیری گفتار :کودکان در سنین اولیه، فارغ از جنین، نژاد، محیط جغرافیایی و دیگر عوامل زیست محیطی مراحل طبیعی سخن گفتن را طی میکنند. حال اگر کودکی نتواند این مراحل را به طور طبیعی طی کند و از همسالان، خود در فراگیری زبان گفتاری عقب بماند اصطلاحاً دچار تأخیر در گفتار شده است. که علل تأخیر در گفتار عبارتند :عقب ماندگی ذهنی ـ 2- عوامل خانوادگی. 3- نبودن فرصت. 4- حاملگی های چندگانه. 5- محرومیت عاطفی. 6- ناشنوایی. 7- تأخیر در رشد. 8- فلج مغزی. 9- پسیکوزها. 10- عوامل ناشناخته. بی تردید متداولترین علت تأخیر در گفتار عقب ماندگی ذهنی تأخیر درگفتار معمولاٌ یک مشخصه فامیلی است و گاه بعنوان زمینه و فرصت است. نخستین فرزند خانواده به طور متوسط زودتر از بقیه ی فرزندان به حرف می افتد. ناشنوایی شدید صحبت کردن را نیز ممکن میسازد .توجه به این نکته که درک گفتار، مقدم بر توانایی تلفظ و بیان است. بسیار اهمیت دارد یک کودک 15 یا 18 ماهه میتواند معنای کلمات متعددی را بفهمد و در صورتی که از او خواسته شود اشیاء را در کتاب نشان دهد. در حالی که قادر نیست آنها را تلفظ کند. اینگرام تأخیر در گفتار را به شرح زیر مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهد. خفیف : تأخیر در یادگیری صداهای گفتار، تلفظ و بیان آنهاست. متوسط تأخیر :در اکتساب تلفظ و بیان همراه درک و فهم طبیعی کودک است. شدید : توانایی درک گفتار آسیب دیده است. کودک در بیان نیز دچار اشکال است. بسیار شدید : عدم درک صحیح شنوایی، نه نقص در درک و فهم است بلکه ناتوانی در مشاهده مفهوم و اهمیت صداهای دیگر را به همراه دارد پیامد درخواندن دارد.
راهبردهای آموزش نوشتن :
تمرینات زیر بیانگر روش هائی است که میتواند در کمک به فراگیری نوشتن کودکان مفید باشد .
1- تمرینات روی تابلو : این تمرینات ورزیدگی لازم را پیش از شروع به آموزش نوشتن بوجود می آورد. 2- پرورش حرکات نوشتن با دیگر وسائل نقاشی انگشتی یا نوشتن روی سینی خاکستر یا روی طلق جهت حرکات مربوط به نوشتن تمرین مطلوبی است. 3- حالت :برای آمادگی نوشتن کودک بایستی روی صندلی راحت بنشیند. 4- وضعیت کاغذ : برای دستنویسی کاغذ بایستی راست و بدون کجی و موازی با لبه پایین میز تحریر قرار بگیرد .5- گرفتن مداد : بسیاری از کودکانی که اختلالاتی در نوشتن دارند نمیدانند چگونه مداد را به نحو صحیح در دست بگیرند. 6- الگوها و قالب ها به اشکال هندسی ( مربع، دایره ) حروف و اعداد را میتوان به صورت الگوهای بریده از مقوا یا پلاستیک ارائه نمود. 7- ترسیم از روی مدل : اشکالی پر رنگ را روی یک صفحه کاغذ سفید بکشید بعد روی آن کاغذ نازکی قرار دهید از کودک بخواهید که از روی آن اشکال کپی کنند. 8- ترسیم بین خطوط : از خطوط موازی دیگری رسم کند. 9- نقطه چین و طرح ساده ای را رسم کنید. فرم نقطه چین همان را در کنار آن رسم کنند. 10- ترسیم یا کاهش : یک حرف کامل یک عددی را بگوید. 11- کاغذ نقطه دار. 12- خطوط میعن : برای کودکانیکه نیاز بیشتری به نوشتن دارند که از خط خارج نشوند. 13- حروف را از ساده به مشکل. 14- و راهنمائی شفاهی. 15- کلمات و جملات.
باور همگان بر این است که بیشتر مردمان درامر نوشتن کاهلند و اغلب اموری را ترجیح میدهند که خالی از تکلیف نوشتن باشند. میتوان گفت که شکل نوشتاری زبان و عالی ترین و پیچیده ترین شکل ارتباط است. در سلسله مراتب مهارت های زبان، نوشتن آخرین مرحله ای که آموخته میشود .آموخته های بنیادی و تجارب مفید مهارتهای زبانی وگوش دادن ،سخن گفتن و خواندن در واقع پیش نیازی برای نوشتن محسوب میشوند. باید افزود که برای داشتن پایه ای محکم در مهارتهای شنوایی و تبحر در کاربرد زبان نوشتاری، مهارتهای دیگری نیز لازم است. بدین معنی که توانائی نگهداری اندیشه ای در مغز و تبیین آن اندیشه به کلمات و الگوهای بخوبی مناسب طراحی فرم صحیح ترسیمی هر یک از حروف و کلمات درذهن، بکارگیری مطلوب ابزار نوشتاری در ترسیم شکل حروف، یگانه سازی روابط پیچیده ی چشم و دست تا حافظه بعدی و حرکتی مکفی همه و همه از ضروریات امر کتابت و عمل نوشتن است. دستنویسی یا خط ملموس ترین صورت مهارتهای ارتباطی است. مثلاٌ دست خط کودک را میتوان مستقیماٌ دید ارزشیابی کرد و نگاه داشت خط، متفاوت از مهارت دریافتی خواندن است.
« پرسشنامه »
همکار محترم :
ضمن عرض سلام و خسته نباشید به استحضار می رساند که پرسشنامه ای که هم اکنون د ردست شماست پیرامون تحقیقی در باره ی عوامل مؤثر بر یادگیری دروس بخوانیم و بنویسیم دانشآموزان پایه اول و دوم میباشد. ضمن تشکر از شما خواهشمندم که به سئوالات به دقت پاسخ دهید.
راهنمایی :
پرسشنامه ای را که تنظیم نموده ام شامل 30 سئوال میباشد که در هر سئوال 5 مورد است که فقط به یک مورد آن پاسخ دهید. در قسمت انتها یک سئوال باز مطرح شده است که شما میتوانید به آن پاسخ دهید :
الف :مشخصات فردی :
1- جنس : زن مرد
2- مدرک تحصیلی : فوق دیپلم لیسانس فوق لیسانس
3- رشته تحصیلی :
4- سابقه اشتغال تدریس تدریس در پایه اول و دوم :
1 تا 5 سال 5 تا 10 سال 10 تا 20 سال بیشتر
5- سابقه اشتغال تدریس در آموزش و پرورش :
5 تا 8 سال 5 تا 10 سال 10 تا 20 سال بیشتر
ب : سئوالات
به نظر شما دانشآموزی که از انگیزه و هدف برای یادگیری برخوردار است خیلی زیاد زیاد متوسط کم خیلی کم
1- چقدر در فعالیت های یادگیری کوشش میکند ؟
2- چقدر به مطالب تدریس شده از سوی معلم توجه نشان میدهد ؟
اینجا فقط تکه های از پایان نامه به صورت رندم (تصادفی) درج می شود که هنگام انتقال از فایل ورد ممکن است باعث به هم ریختگی شود و یا عکس ها ، نمودار ها و جداول درج نشوند.
برای دانلود متن کامل پایان نامه ، مقاله ، تحقیق ، پروژه ، پروپوزال ،سمینار مقطع کارشناسی ، ارشد و دکتری در موضوعات مختلف با فرمت ورد می توانید به سایت 77u.ir مراجعه نمایید
رشته روانشناسی و علوم تربیتی همه موضوعات و گرایش ها :روانشناسی بالینی ، تربیتی ، صنعتی سازمانی ،آموزش و پرورش، کودکاناستثنائی،روانسنجی، تکنولوژی آموزشی ، مدیریت آموزشی ، برنامه ریزی درسی ، زیست روانشناسی ، روانشناسی رشد
در این سایت مجموعه بسیار بزرگی از مقالات و پایان نامه ها با منابع و ماخذ کامل درج شده که قسمتی از آنها به صورت رایگان و بقیه برای فروش و دانلود درج شده اند
3- چقدر تشویق در دانشآموز مؤثر است ؟
4- انجام دادن تکالیف نوشتاری از سوی دانشآموز چقدر به یادگیری وی کمک میکند ؟
5- چقدر در امتحانات پایان سال میتواند موفق شود ؟
6- چقدر توجه دانشآموز به یادگیری او کمک میکند؟
7- داشتن هدف چقدر بر سرعت یادگیری او تأثیر میگذارد ؟
8- چقدر جدی بودن معلم در تدریس مؤثر است ؟
9- داشتن هدف چقدر در توجه دانشآموز به یادگیری تأثیر میگذارد ؟
10-آمادگی بدنی دانشآموز چقدر در یادگیری مؤثر است؟
11- آمادگی ذهنی دانشآموز چقدر در یادگیری مؤثر است؟